Fri fragt ved køb over 349 kr

Søg
Close this search box.

Stort udsalg! spar 25% med koden: udsalg25

Alt om ametyst

Ametysts egenskaber

Ametyst er en ganske speciel krystal med særligt høje og spirituelle vibrationer. Med sin dragende lilla farve taler ametyst direkte til det spirituelle i os. 

Ametyst beskytter og skaber sindsro både om dagen såvel som om natten, og er særlig lindrende, hvis man plages af mareridt eller dårlig søvn.

Er du ny i krystallernes verden, er denne krystal absolut et godt sted at starte sammen med især Rosenkvarts og Bjergkrystal.

  • Beskyttelse

    Ametyst beskytter mod negative tanker, stress, tankemylder samt tilstande som nedtrykthed og depression

  • Sindsro

    Med sine beskyttende egenskaber bidraget ametysten til at skabe sindsro og rense dit sind for negative energier.

  • Spiritualitet

    Ametysten styrker din spirituelle energi og sindstilstand

Ametyst arbejder primært med:

  • Krone Chakraet, som også er repræsenteret af den spirituelle lilla nuance (sammen med hvid). Når dit kronechakra er i balance, vil du have en stærkere følelse af samhørighed med universets fælles bevidsthed og føle større næstekærlighed og empati.

Ametyst - betydning og oprindelse

Historisk er ametysten blevet benyttet indenfor det spirituelle, men også til mere praktisk formål. I det gamle Grækenland troede man, at ametyst kunne forebygge beruselse, hvis man havde et lille stykke af den lilla krystal under tungen, når man drak vin. I middelalderens Europa mente man, at ametysten kunne beskytte soldater, når de drog i krig. Derfor bar mange soldater et stykke af den værdifulde sten på sig.

Gennem tiden har den dybe lilla farve, som kendetegner ametysten, repræsenteret det guddommelige og spirituelle.

Præster og royale har især klædt sig i lilla nuancer, og har båret ametyst på både tøj og i smykker, navnligt ringe. Også tibetanerne tillægger ametysten en særlig hellig betydning, og benyttet ofte den smukke sten i bedekranse.

Sådan bruger du ametyst

Du kan bruge ametyst i dit hjem eller bære den på dig som smykke.

Bruger du ametysten for at lindre søvnproblemer, kan du med fordel placere en lille flad sted under hovedpuden eller meditere med stenen over dit 3. øje inden sengetid.

En klassisk måde at høste ametystens mange fine egenskaber og høje vibrationer på, er desuden at bære den som smykke enten i et armbånd eller en ring.

Shop Ametyst

*Disclaimer

Det er vigtigt at bemærke, at selenit og andre krystallers helbredende egenskaber ikke er videnskabeligt bevist og ikke bør bruges som erstatning for medicinsk behandling.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 15% på din første ordre

Skriv dig op og modtag masser af spændende nyheder om alt indenfor krystaller, smykker og spirituel interiør samt tilbud fra shoppen.